Det har blitt veldig mye plank og kryssfiner på anlegget etter at de nye modulene kom på plass, så nå var det tid for å få på plass litt landskap. Det mest logiske var å starte øverst og innerst på de nye modulene. Dermed var det Blakkenberg som stod i fokus denne helgen.

Jeg ville prøve en ny måte å bygge landskap på. Det første jeg gjorde var å legge tykk papp i åpningene på modulen. Her skal jeg innrømme at det ble litt slarvete hastverkarbeid, og at jeg kunne lagt ned litt mer tid på denne delen av prosjektet.

Blog Image
Konturene i landskapet er veldig lite varierte på denne delen av anlegget. For å bygge opp konturene la jeg inn det jeg fant av ulike rester, dette er en fin måte å bli kvitt avfall på. Etter å ha fuktet området med vann, sprøytet jeg fugeskum over Det hele. Jeg sprøytet litt mer vann over det hele, fugeskummet ekspanderer enda mer på denne måten.

Blog ImageMens fugeskummet tørket prøvde jeg en ny vri med å trykke inn tynne natursteiner i fugeskummet. Ideelt sett ville jeg helst hatt gipsavstøpninger, men da dette ikke var tilgjengelig prøvde jeg altså å bruke stein for å skape fjellslkrenter.

Blog Image

Etter at fugeskummet hadde tørket skjærte jeg over landskapet med kniv og formet det slik jeg ville ha det. Deretter sparklet jeg over det hele.

Blog ImageNår sparkelet hadde stått over natten og blitt skikkelig hardt, malte jeg over det hele med forksjellige variasjoner av grått og brunt. Samtidig la jeg ballast på sporene. Dette arbeidet behersker jeg greit nå etter at det har blitt lagt noen meter oppover årene.

Blog Image

Til slutt var det på tide å få på plass det grønne. Pga minimal klaring til skråtaket var det ikke plass til de store utskeielsene i forhold til trær og busker, men til slutt var iallfall landskapet rundt Blakkenberg grønt og fint.

Blog Image

Gode gamle NSB El13 har funnet seg godt til rette på godsporet på nye Blakkenberg stasjon, og står godt her i påvente av at kjøreledning skal bli montert.