Endelig påskeferie og langfri. Planen for uken var egentlig å begynne å lage modulkassene til den store stasjonen “Dugneberg”. Men skinnene jeg har bestilt fra Tyskland har enda ikke dukket opp, så prosjektet måtte utsettes.

Da var det bare å stokke om på planene og istedenfor arbeide videre med landskapet på endemodulene. Fordi det var snakk om store flater med hulrom under har jeg valgt å bygge med netting på denne delen av landskapet. Denne metoden gjør landskapet mye lettere, og det er enklere å komme til på undersiden. I det ene hjørnet har jeg også gjemt noen små billige høytalere inn under nettingen. Jeg får se om jeg ikke klarer å finne på noe lurt med disse senere.

Etter å ha festet nettingen med skruer og spiker, og formet den slik jeg ville ha landskapet, la jeg våte papirkluter over nettingen. Deretter hadde jeg på ett tjukt lag med gips og sparkel. Jeg glattet det til litt etter at det var begynnt å hardne til, så lot jeg det stå og tørke over natten. Når det var tørt og hardt, malte jeg hele det med diverse naturfarger, lys grå der det skal være fjell og brungrønn der det kommer gress. Blog Image

Foreløpig har jeg bare fått lagt gress på det ene hjørnet av modulen, her kommer det også ett bekkeutløp fra ett lite rør. Dette skal forestille utløpet fra dammen som kommer oppe på Magnusalp senere.Her er det lille hjørnet før og etter at jeg har lagt på gress og trær.

Blog Image

Blog Image

Og her er det lille bekkeutløpet, jeg brukte ett svart sugerør som “dreneringsrør”.

Blog Image